öko-Szamóca

Számunkra nagyon fontos az egészségtudatos táplálkozás, az ökológiai szemlélet, a fenntartható fejlődés gondolata. Ismerd meg az ÖKO-Szamóca értékeit!

 

Egészségtudatos táplálkozás

Fontos számunkra, hogy a közösség kiválasztásához és a döntésed meghozatalához megismerd munkatársainak egészségtudatos táplálkozással kapcsolatos elveit, értékeit. A Szamóca hétköznapok során törekszünk arra, hogy a gyerekek életkorának és szükségleteinek megfelelő, vitamindús, egészséges és ellenőrzött étkeztetést biztosítsuk. Az egészségtudatos táplálkozás biztosítása nem csak a családi otthonban, a szülőnek fontos, hanem Nekünk is! A közösségbe kerüléssel fontos, hogy a gyerekek továbbra is a jól megszokott gondoskodást és figyelmet kapják az étkezések során és az ételek kiválasztásánál. A szülőkkel minden esetben egyeztetünk, hogy a gyerekeknek milyen étkezési szokásai vannak, milyen ételeket kerülnek vagy nem vezettek még be az étkezésbe. Élelmiszer allergiás gyermekeket is tudunk fogadni – az orvosi előírásoknak megfelelően. Dietetikus szakember is rendelkezésünkre áll. A TS – Gastro Kft-től rendeljük a reggelit, az ebédet és az uzsonnát, így a jelenlegi, államilag szabályozott és egészségesen következetes, ellenőrzött minőségű fő étkezés biztosított a gyerekek számára. Mi biztosítjuk a tízórai étkezést, mely mindig minimum két fajta zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz. A többi étkezés során a gyümölcs és zöldségféléket kiegészítjük, és többféle tejterméket kapnak a gyerekek, életkori sajátosságaiknak megfelelően. A Szamóca Gyermekközpontban így megvalósul az egészséges táplálkozás és a szülői is megnyugodhat, hogy amennyiben a gyermeke valamit nem szívesen eszik vagy ételallergiás, biztosítjuk számára az egyéni étkezési igényekhez igazodó ellátást. A családias otthonosságot és fejlődést pedig az is biztosítja, hogy lehetőségünk van a gyerekekkel együtt sütni, főzni, szintén minőségi alapanyagot felhasználva.

Fenntartható fejlődés és ökológiai szemlélet

Nagyon fontosnak gondoljuk, hogy a közösségi élet során a gyerekek megismerkedjenek a fenntartható fejlődés gyakorlati és hétköznapi oldalával. A környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés, az egészségtudatos élet mind-mind aktív elemei a Szamóca hétköznapoknak. Szeretnénk a családi törekvéseket erősíteni ezen a téren is, megőrizve az első évek gondoskodó szülői mentalitását. Fontosnak tartjuk, a természet megismerését, az állatok és növények szeretetét. Lényeges számunkra, hogy az élővilággal való jó és élményteli kapcsolat része legyen a Szamóca mindennapoknak. Törekszünk arra, hogy a mindennapi testmozgás és szabadban történő játék erősítse fenti céljainkat és elgondolásainkat.

 

 

 

Közösségépítés

 • Hitvallásunk

  Mert együtt lenni jó! Családi körben, Szamóca indán kapcsoldóva, egy jó szülői közösségben!

 • Igényfelmérés

  Itt elmondhatod a véleményed, megfogalmazhatod igényeidet és mi meghallgatunk, figyelni fogunk Rád!

 • "Nálunk mondták"

  Gyerekszáj, felnőttszáj, vélemények ... hétköznapok

 • Nyílt napok

  A kapcsolattartás és nyitottság, átláthatóság fontos számunkra, ezért közelebb engedünk magunkhoz, hogy jobban megismerj minket.